NORAM drar på college besøk!

NORAM reiser i disse dager på college besøk til flere forskjellige skoler i USA for å bli bedre kjent, slik at våre studenter for god og riktig informasjon når de tenker på å studere i utlandet. Rundtur kart

Vi skal besøke fem av våre samarbeidsskoler og to skoler som organisasjonen har tidligere jobbet nært med.

Av NORAMs samarbeidsskoler skal vi besøke følgende skoler:

I tillegg vil vi besøke:

Som en del av denne turen vil jeg etter hvert besøk poste informasjon og bilder fra hver enkelt skole, og jeg vil også opprette en norsk guide til hvordan du bør besøke skoler i USA, med tips, råd og annen nyttig informasjon.

Vil du ikke vente for å se en norsk guide? Les denne nyttige oversikten i mellomtiden.

Følg oss på Instagram og på Facebook for å få oppdatert informasjon om hvor vi er på vei. Still oss gjerne spørsmål som vi skal spørre skolene!


Skoler NORAM har besøkt:

University of St. Thomas

Turens første besøk var til NORAMs partnerinstitusjon University of St. Thomas, som ligger i St. Paul, Minnesota. Skolen ligger sentralt til, og har lett tilgjengelighet til sentrum, både med en shuttlebuss direkte fra skolen, men også med metro og buss.

NORAM møtte med vår kontakt ved opptakskontoret og fikk en omvisning på rundt campus med av en hyggelig student. Skolen ligger i et rolig og hyggelig område i St. Paul – Minneapolis, og er en såkalt residential campus. Det betyr at studenter flest bor på campus, men det er flere som leier leiligheter og hus i nærheten av skolen. Skolen har mange nye bygninger, inkludert nytt sportssenter som er gratis for studenter å bruke.

Fast facts: University of St. Thomas 
Antall studenter: 6,234 undergraduate og 3,995 graduate students
Antall internasjonale studenter: 205 undergraduates og 284 graduate students fra 65 land, 14 %
Antall fag: 90 majors og 60 minors
Mest kjent for: Business, ingeniør og biologi
Sport: Division III, mest kjent for sitt amerikanske fotballprogram og danseteam.

University of St. Thomas
University of St. Thomas

Macalester College

Kofi Annan, Macalester CollegeMacalester College har tidligere jobbet med Norge-Amerika Foreningen om å rekruttere norske studenter. Skolen er mest kjent for sitt internasjonale studier program, til og med Kofi Annan har studert ved denne skolen! Skolen ligger rett ved University of St. Thomas i St. Paul, Minnesota, og har samme hyggelig nabolag som St. Thomas. Jeg møtte en fra opptakskontoret før jeg fikk en guidet tur rundt campus.

60% av alle studentene ved “Mac” drar i løpet av sin tid ved Macalester på study abroad og det er 14% internasjonale studenter ved skolen.

Fast facts Macalester College
Antall studenter: 2,073 undergraduate (bare bachelor)
Antall internasjonale studenter: Nesten 300 internasjonale studenter fra 91 land (14%)
Antall fag: 38 majors og 63 areas of study
Mest kjent for: Internasjonale studier og biologi
Sport: Division III

Sport shirts ved Macalester College
Sport shirts ved Macalester College

 

Concordia College

Norske studenter ved Concordia College
Norske studenter ved Concordia College

På torsdagen kjørte NORAM 800 km tur/retur for å besøke Concordia College, som ligger i Moorhead, Minnesota. Moorhead grenser til Fargo, Nord-Dakota og har samarbeidet med Norge-Amerika Foreningen i mange år. Skolen er en av flere colleges/universiteter i byen, og har en veldig fin campus med mye norsk historie. Her møtte jeg med flere ved opptakskontoret og jeg var heldig og hadde lunsj med fem norske elever ved skolen! Jeg fikk også en guidet tur på skolen hvor jeg lærte mye om hva de kan tilby norske studenter av både fag og sosiale aktiviteter.

Fast facts Concordia College
Antall studenter: 2 200 studenter, 36 stater
Antall internasjonale studenter: 29 land
Antall fag: 60 majors, inkludert 15 honors majors, og 12 preprofessional programs innenfor medisin, juss, ingeniør, tannlege og flere.
Mest kjent for:  Musikk (se film her), business, biologi og utdanning
Sport: Division III, kjent for hockey

Concordia College
Concordia College

St. Olaf College

Dining Hall St. Olaf College
Dining Hall St. Olaf College

St. Olaf College er en veldig bra skole som NORAM har jobbet med helt siden tidlig 1950. Skolen ligger på toppen av en høyde i en by som heter Northfield, som ligger 45 minutter sør for Minneapolis/St. Paul området. Skolen tilbyr bare bachelorstudier, og det er litt over 3000 studenter ved skolen. Jeg fikk en guidet tur på campus, og hadde deretter lunsj med en norsk-amerikansk student. Skolen kan minne litt om Galtvort (Harry Potter), og nesten alle studentene bor på campus.

Fast facts St. Olaf College
Antall studenter: 3034 studenter fra over 50 stater
Antall internasjonale studenter: 220 studenter fra 73 land (7 %)
Antall fag: 85 majors,
Mest kjent for:  Musikk (f.eks St. Olaf Choir), biologi, matematikk, økonomi
Sport: Division III

St. Olaf College
St. Olaf College

Augsburg College

Augsburg College ligger midt i hjertet av Minneapolis og over gaten til deler av University of Minneapolis. Det er en urban campus som er veldig integrert i lokalmiljøet og er opptatt av å gi noe tilbake til byen. Augsburg CollegeSkolen ble startet av norske immigranter i 1869, og har siden den gang vært et populært valg blant norske studenter. En kjent utdanningsprofil som har studert ved Augsburg er Curt Rice, ny rektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus som tok en bachelor i filosofi ved denne skolen.

På college besøk ved Augsburg møtte NORAM en fra det internasjonale kontoret som også jobber med opptak og en fra alumni relations. Skolen hadde også samlet fire av totalt syv norske studenter, og alle elsket Augsburg! NORAM møtte også med en representant fra Nobel Peace Prize Forum og det ble en veldig hyggelig fredag ettermiddag

Fast facts Augsburg College
Antall studenter: 3,464 studenter, 2394 bachelor studenter og 823 masterstudenter.
Antall internasjonale studenter: 80 personer, 2 %
Antall fag:
Mest kjent for:  Biologi, psykologi, administrasjon og exercise science
Sport: Division III

Augsburg College har sin egen innendørs skøytebane
Augsburg College har sin egen innendørs skøytebane!