8 ting å se og gjøre mens du studerer i Oregon

Med sine over femti universiteter og høyskoler er delstaten Oregon et åpenbart valg for nordmenn som har lyst til å studere i USA. Oregon er kjent for sine enorme skoger, to fjellkjeder, en lang kystlinje, utallige elver og til og med ørken, så det er dessuten mye å finne på utenom studiene. Hvis du er interessert i natur, kultur, mat og alt imellom, har Oregon noe for deg. Her er noen ting du kan finne der:

1.- Crater Lake

Crater Lake er den dypeste innsjøen i USA og ligger på toppen av en sloknet vulkan. Vannet kommer fra snøsmelting og regn, og er veldig, veldig blått. Du kan gå tur og telte, fiske og bade i innsjøen.

2.- Kystlinjen

Oregon er en av de tre delstatene i fastlands-Amerika som grenser til Stillehavet, og – i motsetning til California – er alle strender offentlige. Akvarier her er utrolig gode, og naturen er like fantastisk. Det er også lett å kjøpe god, fersk sjømat.

3.- Mount Hood

Med sine 3,426 m.o.h. er Mt. Hood det høyeste fjellet i Oregon. Det er en del av Cascades-fjellkjeden, som strekker seg fra Washington til Oregon, og åpner mange muligheter for fot- og skiturer. Hvis du har sett 1980-tallsfilmen The Shining, vil du kunne gjenkjenne Timberline Lodge – et av de seks skiområdene på fjellet. Hytta ble brukt som utsiden av The Overlook Hotel – det hjemsøkte hotellet i filmen.

4.- Oregon Shakespeare Festival

Hvert år fra juni til oktober holdes The Oregon Shakespeare Festival i Ashland. Over 20 millioner mennesker har besøkt festivalen siden 1935, som viser forestillinger av Shakespeare og andre dramatikere –  både gamle og nye.

5.- International Rose Test Garden

Denne rosenhagen, som ligger i Washington Park, har gitt Portland kallenavnet «The City of Roses.» Her finnes det mer enn 10 000 rosebusker av 650 forskjellige sorter. Hvert år deler et dommerpanel ut prisen for Portlands beste rose. I 2018 het vinneren «Pretty Lady.»

6.- Verdens største organisme

Et sted i Malhuer National Forest i Øst-Oregon ligger det et 8,9 km2-stort og 2 400 år gammelt monster under jorda og hater solskinnet. Det er rotsystemet til en honningsopp. En veldig stor sopporganisme som heter «Humongous Fungus» og veier over fem tonn.

7.- Tillamook Cheese Factory

Tillamook Ost (uttalt till-a-møkk) er en selvfølge i det oregonske kostholdet. Produktene deres har vunnet mange utmerkelser og verdensmesterskaper. Du kan ta en ekskursjon til fabrikken Tillamook Cheese Factory, lære om ost- og isfremstilling og kjøpe de beste meieriproduktene i Amerika.

8.- Dyreliv

Med masse variasjon i klima og geografi er Oregon et godt bosted til en stor rekke dyr, fisker, fugler, reptiler og insekter. Delstaten bruker mye ressurser på å bevare det mangfoldige dyrelivet. Det finnes mange naturreservater over hele områdetstaten.

Lyst til å studere i Oregon?

Norge-Amerika Foreningen tilbyr stipend til norske statsborgere som vil studere i USA på graduate-nivå (Master’s og PhD). Du kan også bestille en veiledningstime med NORAM for å finne ut mer om ditt drømmeuniversitet.

 

Skrevet av Elizabeth Stang