Pacific Lutheran University

Pacific Lutheran University NORAMStuder på PLU i Washington

Pacific Lutheran University (PLU)  ligger i Tacoma, Washington, og har vært et populært mål for norske studenter i mange år. Skolen har sterk tilknytting til Norge etter å ha blitt startet av norske immigranter i 1890, og over 1000 norske studenter har gått på skolen siden den åpnet. Tacoma er en mellomstor by i amerikansk størrelse, med litt over 200 000 innbyggere. Byen er ikke langt fra Seattle, og norske studenter reiser både til Portland, Oregon og Vancouver, Canada på helgeturer. Pacific Lutheran University Logo

PLU er kjent for en høy ansettelsestatistikk, hvor hele 96% av elevene som går ut fra skolen har fått relevant og god jobb innen 6 måneder etter endt eksamen. Norske studenter som har gått på Pacific Lutheran er idag ansatt ved Aftenposten, Ernst & Young, Nobelinstituttet, den amerikanske ambassaden og mange andre internasjonale bedrifter.

Det er rundt 3 100 bachelorstudenter ved Pacific Lutheran University, og for det meste en residential campus (bo på campus). Skolen har flere lag i NCAA divisjon III og studentene er ivrige “lutes” fans.

Majors og minors ved Pacific Lutheran University

Det er over 117 majors, minors eller konsentrasjoner ved PLU som norske studenter kan velge mellom. De mest populære er business, global studies, musikk, psykologi og kinesiologi. Det mest unike med skolensutdannings program er muligheten på å ta en MBA på 10 måneder, etter endt bachelorprogram.

SE HVA DU KAN STUDERE VED PLU HER

Skolen er akkreditert med følgende faglige akkrediteringer:

  • Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)
  • Computing Accreditation Commission (CAC) of ABET
  • Engineering Accreditation Commission (EAC) of ABET
  • Commission on Collegiate Nursing Education (CCNE)

cool-things-7-continentsPacific Lutheran University oversikt

Tuition 2020-21  $ 43 324
Room & board 2020-21  $ 19 876
Stipend om man søker via NORAM $ 30 000 per year for up to 4 years
Sophomore standing (begynn på 2. året) Ja
Søknadsavgift Ingen
Opptakstester Ingen
Minimumskarakter for opptak (norske karakterer) 4 (5 helst)
Søknadsfrist for oppstart høst Rullerende
Søkandsfrist for oppstart vår Rullerende
Sports division NCAA III
Mest populære fag Business, Global Studies, Music, Psychology, Kinesiology
Andre skjema som må fylles ut Ingen

 

Mer informasjon

Virtual Campus Experience
Facebook – International Students
Blogs by international students
NORAM søker Haralds første 90 dager på PLU