St. Olaf College

St. Olaf College sign
Image from stolaf.edu

Studer i historiske Northfield, Minnesota

Visste du at St. Olaf College ble startet av norske immigranter i 1875, og er regnet som et av de “norske” universitetene i USA? Skolen ligger på toppen av en høyde i byen Northfield, litt under en time sør for Minneapolis/St. Paul og har gratis “shuttlebuss” inn til storbyen. Campus er ofte kjent som “the Hill”, og er ett av to universiteter i byen. Rivalskolen Carleton College ligger “down the Hill” og er til og med nevnt i St. Olafs kamp sang.St Olaf College logo Norge

Skolen har rundt 3000 studenter, hvorav ca 10 % er internasjonale studenter. Mange norske studenter har gått på St. Olaf, St. Olaf er en residential college, som betyr at nesten alle (97%) av studentene bor på campus. Skolen har flere residence halls hvor studentene kan bo, og 19 “honor houses” som er hus i nærheten av skolen, hvor studenter med de samme faglige eller sosiale interesser kan bo sammen.

St. Olaf College har over 85 majors du kan velge mellom, og skolen er blant annet anerkjent for musikk, biologi og matematikk. Skolen er et liberal arts college, og er ofte kåret som et av USAs “best value” colleges, og kommer høyt på andre rankinger.

St. Olaf kafeteria
Kafeteriaen på St. Olaf College. Her kan man få mat fra hele verden, og i blant serverer de også norsk mat!

St. Olaf er en veldig sosial skole, og det er aktiviteter hver dag man kan ta del i. Mange elever er engasjert i musikk, teater eller idrett for skolen, og både studentene og alumni støtter opp sine “Ole” atleter hver helg. St. Olaf har seks ulike kor, to band og to orkestre, og det mest kjente St. Olaf Choir kommer ofte til Skandinavia og Norge for å holde opptre. Hver fredag er det blomster fredag hvor man kan kjøpe en blomst, og skrive hvem den skal levers til

Med sine 20 000 innbyggere er byen Northfield kjent som et trygt og godt sted for studenter, med flotte muligheter for utendørsaktiviteter, både sommer og vinter. Byen er også kjent for å ha motstått et bankran av Jesse James og gjengen hans i 1876. Flere i Jesse James sin gjeng ble drept eller arrestert under dette bankranet og man kan fortsatt besøke banken i Northfield sentrum og se utstilling om ranet.

SE HVA DU KAN STUDERE PÅ ST. OLAF HER

St. Olaf oversikt

Tuition 2020-21  $ 51 450
Room & board 2020-21  $ 11 660
Stipend om man søker via NORAM Opp til full tuition (avhengig av finansielt grunnlag). Stipendet dekker halve tuition uavhengig av finansielt grunnlag.
Sophomore standing (begynn på 2. året) Nei
Søknadsavgift Ingen
Opptakstester TOEFL/IELTS/Duolingo (Kan sløyfes avhengig av engelskkarakterer)
Minimumskarakter for opptak (norske karakterer) Ingen minimum, alle søknader blir evaluert
Søknadsfrist for oppstart høst 15. januar (senere søknader blir evaluert fortløpende)
Søkandsfrist for oppstart vår Ikke opptak
Sports division NCAA III
Mest populære fag Biology, Math, Economics, Psychology, Chemistry, English, Politial Science, Music, Studio Art
Andre skjema som må fylles ut Common Application, CSS Profile (financial aid)

Mer informasjon om St. Olaf College

Faccebook: St. Olaf College
Virtual Tour: St. Olaf College Virtual Tour
The Ole Admissions Blog