Visum til intern- eller traineeopphold til USA

Norge-Amerika Foreningen (NORAM) samarbeider med The American-Scandinavian Foundation (ASF) i New York som hjelper nordmenn med å få J-1 visum til kortere arbeidsopphold i USA, såkalte Trainee- eller Internships. ASF er godkjent av det amerikanske utenriksdepartementet som såkalt visa sponsor for denne typen programmer. 

Denne typen opphold gir en unik mulighet til å få jobberfaring i USA, og samtidig vokse både profesjonelt og personlig ved å ta del i amerikansk arbeidsliv og samfunn.

NB: Selv om man kan motta lønn i løpet av et slikt opphold, er formålet med programmet først og fremst internasjonal utveksling og læring – ikke arbeid. NORAM eller ASF kan ikke hjelpe noen med å få green card eller andre visum til USA.

De som reiser til USA gjennom dette programmet blir regnet som uoffisielle ambassadører for sitt land. Etter at oppholdet er over, forventes det at deltageren reiser hjem til Norge.

Hva betyr dette?

  • J-1 visum er for personer som ønsker å oppholde seg midlertidig i USA for å få arbeidserfaring, enten som intern eller trainee.
  • Les reglene for visum nøye, og ta kontakt med ASF om det er noe som er uklart.
  • Du må selv finne jobb. Verken NORAM eller ASF kan hjelpe med dette, men vi poster ledige stillinger her når vi kjenner til noen. Her kan du se en liste over tidligere arbeidsgivere som har hatt ansatte fra dette programmet, og tips til hvordan du kan finne en slik stilling: Tips on Developing an Internship og Training in the U.S. Du må finne en jobb før du søker på visum.
  • Det kan ta opptil åtte uker å søke på dette visumet, og det anbefales å starte så tidlig som mulig.

Visumkostnader

Selvom ASF er visumsponsor må du allikevel betale for visumet selv. I tillegg til prisene nedenfor må du betale en administration fee på $100.

0-3 MONTHS 3-6 MONTHS 6-12 MONTHS 12-18 MONTHS
$750 $1,000 $1,500 $2,000

Informasjon og kontaktinformasjon:

Informasjon og søknad finner du her: The Exchange Visitor (J Visa) Program
Kontakt American-Scandinavian Foundation: apply@amscan.org